Program agricol de maxim interes pentru gălățeni, reluat și în 2020

Distribuie articolul

Unul dintre programele agricole în care gălățenii se situează pe poziția a doua la nivel național, ca număr de beneficiari, va fi continuat și în acest an. Este vorba de Programul de creştere a tomatelor în spaţii protejate – sere sau solarii – al cărui buget total alocat este de 40 de milioane de euro.

„Programul de creştere a tomatelor în spații protejate continuă. Termenul de depunere a cererilor de finanţare este 15 aprilie 2020, iar termenul de valorificare a producţiei este în 15 iunie 2020. Beneficiarii trebuie să ţină un registru de evidenţă a tratamentului aplicat plantelor, ce va fi verificat înaintea alocării finanţării. Bugetul total al programului este de 40 mil. euro, iar beneficiarii trebuie să obţină o cantitate de 3 tone/1.000 mp”, a spus Adrian Nechita Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferinţe de presă privind programele de minimis din acest an.

Acesta promite că va exista şi un al doilea ciclu de beneficiari pentru programul de tomate, în toamnă, așa cum s-a întâmplat și în 2019. Bugetul aferent ciclului următor va fi comunicat la prima rectificare bugetară. 

Anul trecut, în primul ciclu al subvenției, 19.166 legumicultori au depus cereri şi au primit banii, cei mai mulţi provenind din judeţele Olt (5.250), Galaţi (4.100), Giurgiu (1.951) și Dolj (1.780). 

Prin acest program, fiecare beneficiar poate primi un ajutor de minimis în valoare de 3.000 de euro/an.


Distribuie articolul

You May Also Like