La bulivar, birjar! Un vehicul retro a făcut liniuțe pe străzile moderne din orașul Galați

Distribuie articolul

O fotografie cât o mie de cuvinte. O căruță trece agale peste o trecere de pietoni vopsită recent de oamenii Primăriei Galați. Trecerea roșie ca focul strălucește în soare, în contrast cu căruța plină de nuanțe de maro și verde închis. Un tablou suprarealist care seamănă foarte bine cu situația întregului oraș: edilii promit luna de pe cer în timp ce comunitatea se afundă în rahat.

Exemple avem peste tot. Edilii se dau de ceasul morții ca să schimbe bordurile în timp ce orașul, cu tot cu faleză, este înghițit de pământ,  iar strategii municipalității fac planuri mărețe, deși Primăria nu prea mai are bani de salarii. De asemenea, spitalele colcăie de viruși, dar Primăria primește un premiu pentru excelență în servicii medicale, municipalitatea are planuri mari privind termoficarea, dar mii de elevi și profesori tremură de frig, edilii promit autobuze electrice la fel ca în alte orașe, dar mașinile de la Transurb își dau duhul pe străzile din Galați.

Tragem o linie și realizăm că nu căruța este în plus în fotografia realizată joi, pe bulevardul Oțelarilor. Întrebarea este ce naiba caută în poză și în această fundătură a lumii blocurile turn și trecerea de pietoni vopsită în roșu?


Distribuie articolul

You May Also Like