Șobolanii roșii părăsesc unul câte unul corabia PSD: fostul premier Tudose ancorează la partidul lui Ponta

Distribuie articolul

S-a făcut liniște la PSD Brăila. Liderul pesediștilor brăileni a anunțat pe Facebook că pleacă din partid. Fostul prim ministru s-a declarat întristat deoarece „actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale” și de faptul că „orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eșecului”. Tudose a ajuns la concluzia că „așa nu se mai poate”, a demisionat din PSD și s-a înscris în partidul condus de Victor Ponta, Pro România.

„Acum 27 de ani am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru Brăila și pentru România. 27 de ani am fost membru PSD și nu am precupețit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat. Chiar și în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranța că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranță a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog și dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eșecului. Cred cu tărie că prioritățile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale și sistemul de sănătate, școli și educație, infrastructură și reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Și da, și despre justiție. Dar despre o justiție corectă și pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” … Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar și cu oameni neimplicați politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara. Dacă gestul meu va fi înțeles și va duce la îmbunătățirea lucrurilor în PSD m-aș bucura sincer… Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei și României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtășesc aceleași valori, echipei PRO România și voi rămâne omul, brăileanul și românul pe care îl știți. Cu respect, Mihai Tudose”, a scris fostul premier pe Facebook.

PSD rămâne astfel fără unul dintre personajele care mai clăteau imaginea năclăită și penală a principalului partid de guvernământ. Bineînțeles, în următoarele zile o să aflăm că nemernicul de Soros a făcut, că statul paralel a dres și că Mihai Tudose a mâncat câțiva copii. Pentru că ăsta-i nivelul impus de politicienii puterii.


Distribuie articolul

You May Also Like