Situație gravă pe strada Tudor Vladmirescu: cel puțin 20 de familii ar putea rămâne pe drumuri

Distribuie articolul

Cel puțin patru imobile de pe strada Tudor Vladimirescu din orașul Galați sunt afectate de un posibil accident de sol. Începând de săptămâna trecută, pe pereții caselor din Vadu Ungurului au apărut fisuri, iar ieri(joi, 2 mai) reprezentanții Primăriei au organizat o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență și au decis să restricționeze accesul persoanelor în zonă.

Perimetrul afectat de tasare este monitorizat, iar vineri salariații Direcției de Asistență Socială efectuează o anchetă pentru a afla numărul persoanelor care locuiesc în zonă. Se pare că în imobilele afectate locuiesc cel puțin 20 de familii, deoarece două dintre case au etaj și adăpostesc mai multe apartamente. De asemenea, experții încearcă să afle ce a provocat tasarea și ce măsuri trebuie luate pentru a opri alunecarea de teren.

„Comitetul Local pentru Situații de Urgență a dispus, în regim de urgență, o primă măsură, respectiv izolarea perimetrului afectat de tasare și monitorizarea zonei afectate. La solicitarea primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, Direcția de Asistență Socială va demara imediat o anchetă socială pentru a vedea câte familii locuiesc în imobilele afectate de tasare”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați.

Primăria a comandat două expertize, una geo-tehnică și alta de structură și rezistență, iar societatea Apă Canal face propria anchetă, mai ales că recent, în zonă a fost o avarie la rețeaua de apă. În cazul în care experții vor stabili că structura de rezistență a caselor a fost afectată, Primăria Galați le va oferi celor afectați spațiii provizorii de locuit.


Distribuie articolul

You May Also Like