Primăria Galați le pregătește rău-platnicilor o listă a rușinii

Distribuie articolul

Terminând de citit Codul de Procedură Fiscală, publicat în urmă cu trei ani, specialiștii municipalității gălățene pregătesc, în acord cu acesta, o listă pe care se vor afla persoanele fizice și firmele care-i datorează bani. Nu se vor regăsi însă decât cei care depășesc un anumit plafon.

Conform unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, „se stabilește plafonul aferent obligațiilor de plată restante față de bugetul local, datorate de persoanele fizice și juridice, în vederea publicării pe pagina de internet a listelor cu contribuabilii care figurează cu obligații fiscale restante, după cum urmează: 1.000 lei în cazul persoanelor fizice, 5.000 lei în cazul persoanelor juridice”.

Lista ar urma să fie publicată trimestrial și nu va include obligațiile fiscale pentru care sunt date înlesniri de plată, cele a căror executare este suspendată sau cele pentru care există în curs de soluționare o cerere de compensare de valoare similară.

Nu știu în ce măsură specialiștii Primăriei Galați au citit în întregime noul Cod Fiscal, dar acesta prevede că, înainte de publicare, debitorii trebuie notificați, fapt despre care nu se spune nimic în proiectul de HCL.

Rău-platnicii trebuie să mai știe că, în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor datorate, organul fiscal este obligat să opereze modificările, inclusive să-i radieze de pe această listă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns