Concluziile experților pentru blocul B8 din Mazepa: „Este posibil ca structura de rezistență să cedeze și fără producerea unui seism”

Distribuie articolul

Primăria Galați anunță că experții au finalizat raportul privind tasările de teren din zona Mazepa și structura de rezistență a blocului B8. La fel ca în documentul preliminar, specialiștii au concluzionat că este vorba despre infiltrații de apă în subteran și de probleme de construcție în cazul imobilului. Ca urmare, imobilul a fost încadrat în Clasa Risc Seismic I – risc de prăbușire la cutremur. În plus, experții le recomandă autorităților să facă expertize și consolidări la toate blocurile din zonă și să ia în calcul realizarea unui imobil NOU.

„Potrivit experților, la momentul actual, în regim static, structura de rezistență a blocului B8 (scara 1 și 2), nu prezintă risc iminent de cedare. Cu toate acestea, dacă tasările diferențiate existente nu se opresc (dacă nu se intervine în primă fază prin consolidarea terenului de fundare) este posibil ca structura de rezistență să cedeze și fără producerea unui seism. În plus, se menționează că: fenomenele de tasare care au afectat terenul de fundare al blocului (scările 1 și 2) se transmit și perimetral și sunt propuse măsuri de expertizare/consolidare și pentru blocurile învecinate; se recomandă luarea în calcul a realizării unui imobil nou, pe o structură recomandată pentru un sol care prezintă atributele celui pe care se află blocul B8, urmând normele actuale în vigoare”, a anunțat Primăria Galați.

Până la deciziile grele, reprezentanții municipalității trebuie să împrejmuiască blocul și să-i anunțe pe locatari despre pericolele la care se expun dacă rămân în interior. Primăria mai anunță că va continua să monitorizeze perimetrul afectat.


Distribuie articolul

You May Also Like