Costel Fotea: deși au licitațiile suspendate, drumul expres și centura mare se vor face

Distribuie articolul

Suspendarea licitațiilor la drumul expres Galați – Brăila și la Centura Mare a Galațiului este un act des întâlnit în cazul licitațiilor mari.

Este puțin probabil să nu se facă, în condițiile în care finanțarea din partea statului român este de numai 2%, consideră Costel Fotea, președintele Consiliului Județului Galați. La începutul lunii octombrie erau lansate licitațiile pentru două proiecte de maxim interes: drumul expres Brăila-Galaţi şi Varianta de Ocolire Galaţi. Primul, în lungime de aproximativ 11 km, are o valoare estimativă de peste 133 de milioane de euro; al doilea, de 33,6 km, este evaluat la peste 200 de milioane de euro. Ambele investiții ar urma să fie finanţate din fonduri ale Uniunii Europene dar deocamdată deasupra lor planează incertitudinea, procedurile fiind suspendate.

”Este o valoare mare și cred că sunt foarte multe solicitări. Dacă sunt mulți participanți și cer multe clarificări, atunci automat perioada se suspendă, să poată răspunde beneficiarul la întrebările constructorilor. Din ce știu eu, este un proiect pe Programul Operațional de Infrastructură Mare și, fiind un proiect cu fonduri europene, îmi vine foarte greu să cred că este problema de finanțare, mai ales că aici vine statul cu o finanțare de 2% plus anumite cheltuieli neeligibile. La Consiliul Județului am avut o situație similară la depozitul de la Valea Mărului unde au fost 28 de firme înscrise și toată lumea cerea clarificări. Treaba asta a prelungit termenul de depunere a ofertelor cu câteva luni de zile”, a declarat Costel Fotea.

În mod normal, cele două licitații aveau drept termen de finalizare decembrie. În condițiile actuale, președintele Consiliului Județului estimează că perioada se va prelungi cu cel puțin câteva luni.


Distribuie articolul

You May Also Like