Senatorul George Stângă: „Haosul legii salarizării cuprinde România”

Distribuie articolul

Legea salarizării pe care guvernarea PSD – ALDE a promovat-o anul trecut reprezintă cea mai grea lovitură pe care social-democrații o dau românilor. Este declarația liderului liberalilor gălățeni, George Stângă, care susține că, prin aplicarea acestei legi, s-a creat un haos generalizat în sistemul de salarizare bugetar. Măsura fost impusă deși analiștii economici au atenționat că, în general, creşterile salariale din administraţie vor fi foarte mici, existând domenii unde nu vor fi creşteri, ci chiar tăieri de salarii.

„Zilele acestea avem dovada cea mai clară a faptului că Legea salarizării din sectorul public a fost concepută strâmb, fără să fie analizată în mod profesionist sustenabilitatea implementării acesteia. Prin aplicarea noii legislații, Guvernul a intrat într-o spirală a nemulțumirilor, așa cum deja s-a observat, Guvernul va da unora, dar îi va nemulţumi pe alţii. Cauza acestei situații: adoptarea unei legislații într-un mod total netransparent, absenţa unor criterii reale după care ar fi trebuit să se stabilească grilele de salarizare şi lipsa unor studii de impact bugetar. Cert este că nimeni nu mai are încredere în această lege a salarizării şi în ceea ce spune doamna ministru al Muncii”, scrie în comunicatul senatorului George Stângă.

Liberalul gălățean critică și modul în care guvernanții au încercat să repare erorile din legea salarizării.

„Una dintre aceste soluții de avarie, prin care se încearcă îndreptarea erorilor de anul trecut, este și OUG 3/2018, adoptată de Guvern, privind măsurile pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariaţi, şi anume angajaţii din IT, cercetare-dezvoltare şi inovare, sezonierii, salariaţii cu dizabilităţi încadraţi în gradul de handicap grav, dar şi angajaţii part-time. Problema cu acest act, pe lângă faptul că el nu ar fi trebuit să existe dacă legea era concepută cum trebuie, este aceea că încalcă principiile pieţei libere şi etica fiscală. Prin această Ordonanţă se creează un precedent periculos pe care Partidul Naţional Liberal nu-l poate accepta, doar pentru a rezolva o gafă a Guvernului”, a declarat liderul liberalilor gălățeni, George Stângă.

Liberalii mai spun că după 12 luni de guvernare PSD – ALDE România a ajuns într-o stare foarte proastă: „1.Rata inflaţiei este estimată să ajungă la 5.1 %;  2. Datoria publică a crescut în perioada ianuarie – octombrie 2017, adică 41.9% din PIB (sursa MFP). 3. Costul la care se împrumută statul s-a dublat în 12 luni”, se precizează în documentul semnat de președintele PNL Galați, George Stângă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns