Un autobuz Transurb plin cu călători a fost lovit în plin de un tir sub podul de la Filești

Distribuie articolul

Un autobuz încărcat cu pasageri a fost lovit de un tir pe drumul care duce din Galați la Smârdan. Accidentul s-a produs sub podul de la Filești miercuri seara. În urma impactului șase persoane au fost rănite iar șoferul Transurb a rămas încarcerat.

La fața locului au intervenit două autospeciale ISU, inclusiv cea de victime multiple, mașina de descarcerare și autoutilitarele pompierilor. Cel mai mult a avut de suferit șoferul autobuzului. Remorca tirului a intrat chiar în cabina unde se afla angajatul Transurb iar șoferul a rămas încarcerat. El a fost scos după zeci de minute și transportat de urgență la spital. În accident au mai fost rănite grav două persoane în timp ce alți trei pasageri au scăpat cu răni ușoare.

„În total, sunt șase răniți. Sunt trei victime încadrate la cod verde, adică au leziuni ușoare. Alte două au leziuni mai grave, sunt transportate la spital cu autoutilitarele SMURD. În cazul șoferului, acesta a fost descarcerat”, a declarat Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Din primele cercetări a rezultat faptul că șoferul autotrenului nu a adaptat viteza la carosabilul umed, a intrat pe contrasens și a lovit în plin autobuzul. „Autotrenul se îndrepta dinspre Galați spre localitatea Smârdan iar autobuzul venea din sens opus. Cele două mașini s-au ciocnit sub un pod. Polițiștii se află la fața locului, fac cercetări, se pare că șoferul autototrenului nu a redus viteza. Șoferul a fost testat cu aparatul Drager iar rezultatul a fost negativ”, a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Cercetările continuă la fața locului. Traficul auto în zonă este blocat.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns