Legea alegerilor locale, la votul final. Ce modificări au fost făcute în Parlament

Distribuie articolul


Legea care stabilește că alegerile locale vor fi organizate pe 27 septembrie va fi supusă aprobării deputaților. Ședințele pe comisii și în plen sunt programate miercuri, iar Camera Deputaților este for decizional. Proiectul inițial a suferit mai multe modificări.


Legea ar trebui să fie aprobată fără emoții deoarece puterea și opoziția au căzut de acord asupra datei de 27 septembrie pentru organizarea alegerilor locale.

Totuși, marți la Senat, au fost aprobate câteva amendamente despuse de PSD. Unul dintre acestea prevede că partidele vor putea folosi subvențiile de la bugetul de stat pentru finanțarea campaniei electorale, iar altul permite formațiunilor care nu au grupuri parlamentare să aibă reprezentanți în secțiile de votare.

Tot în Senat a fost respins un amendament al USR care stabile că alegerile locale să fie organizate în două zile, astfel încât să fie luate toate măsurile de prevenție în contextul epidemiei de COVID-19.


Dacă proiectul va fi aprobat de Parlament, alegerile locale vor fi organizate pe 27 septembrie, iar campania electorală va începe pe 28 august.


Distribuie articolul

You May Also Like