Record pentru pompierii gălățeni. Ei au avut zeci de misiuni într-o singură zi

Distribuie articolul


Prinși cu coronavirusul, era să nu vedem prăpădul făcut luni de foc. În doar 24 de ore, în județul Galați s-au produs zeci de incidente, iar pompierii și echipajele medicale au avut un număr record de misiuni.

În urma incidentelor, o persoană a murit, zeci de animale au fost carbonizate și trei case au fost complet distruse.
În total, pompierii gălățeni și echipajele SMURD au avut 27 de misiuni într-o singură zi. Incendiile au izbucnit în diferite localități.

Potrivit pompierilor, cel mai grav incident a avut loc în localitatea Fârțănești. Flăcările au distrus o casă, iar după ce au stins incendiul, pompierii au descoperit corpul carbonizat al unui bărbat de 63 de ani.


„Din cauza materialelor combustibile depozitate pe sobă și în apropierea acesteia, focul s-a propagat la întreaga gospodărie. Pompierii au lucrat aproape trei ore pentru a lichida incendiul, care a distrus trei camere de locuit și bunurile aferente acestora. Din păcate, după lichidarea incendiului, într-una din camere a fost găsită o victimă. Bătrânul de 63 de ani care dormea lângă sobă a fost găsit carbonizat”, au anunțat reprezentanții ISU.


În alte incidente, au ars în întregime două case, numeroase bunuri și au murit 26 de oi și un cal. Pagubele sunt de ordinul zecilor de mii de lei.


„În 24 februarie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” Galați au fost solicitate şi au intervenit la 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 2 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgență. Echipajele SMURD din cadrul ISU Galați au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 16 cazuri medicale”, au precizat reprezentanții ISU Galați.


În cele mai multe cazuri, incendiile au izbucnit din cauza focului lăsat nesupravegheat și a defecțiunilor apărute la sobe și hornuri.


Distribuie articolul

You May Also Like