Senatorul gălățean George Dirca apare într-un nou scandal legat de PSD

Distribuie articolul


Există un parlamentar despre care gălățenii nu știu nimic. Este vorba despre George Dircă de la USR care nu a fost văzut prin orașul Galați, deși este senator ales de gălățeni încă din 2016. La București, însă, Dirca este cunoscut și reușește să se înșurubeze în tot felul de combinații cu PSD.


Recent, George Dircă a devenit personaj de articole de presă și de discuții pe rețelele de socializare după ce a fost ales, cu voturile PSD, în conducerea Consiliului Legislativ împreună cu celebrul Florin Iordache. Atunci, mulți s-au mirat, dar au și aflat că județul Galați mai are un senator. Săptămâna aceasta senatorul a mai făcut o chestie: a fost singurul membru USR care a participat la ședința Biroul Permanent al Senatului în care s-a dezbătut legea privind amânarea alegerilor parlamentare.


De aproximativ două săptămâni, PSD și aliații nu reușeau să strângă cvorum în Biroul Permanent deoarece PNL și USR au decis să boicoteze discuțiile despre legea trimisă spre reexaminare Parlamentului de președintele Iohannis.

La ședința de luni, cvorumul s-a făcut ca prin minune după ce în sala de ședințe au apărut un senator UDMR și senatorul USR, George Dircă. Ei au votat împotriva legii, dar asta nu contează pentru că actul normativ s-a deblocat și a plecat la următoarea comsiei senatorială prin voturile PSD&Co.


Ce a căutat George Dircă ca un mielușel printre lupii PSD nu s-a înțeles din explicațiile oferite ziarului Adevărul:


„Sunt 12 membri în Biroul Permanent, dar săptămâna trecută Marian Pavel de la PSD a demisionat, pentru că a fost ales preşedinte al CJ Ialomiţa. Prin urmare, au rămas 11 oameni în BP, deci majoritatea e de 6 oameni, nu de 7. Când am ajuns eu la şedinţa de ieri a BP era deja cvorum: cei 5 senatori PSD plus Tanczos Barna de la UDMR… Am boicotat ultimele două şedinţe pentru că Marian Pavel nu demisionase. Însă Pavel şi-a depus demisia marţea trecută. la şedinţa de ieri, chiar dacă lipseam, oricum era cvorum, pentru că a fost prezent senatorul UDMR”, a explicat George Dircă pentru Adevărul.


În concluzie, George Dirca așteaptă să fie uns șef la Consiliul Legislativ alături de Florin Iordache, iar PSD reușește să aducă în plen legea care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor.

Sursa foto: facebook


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns