Well with Nature – Concurs foto 2022

Distribuie articolul

Centrul Europe Direct Galați ne informează de lansarea unei noi ediții a concursului internațional.
În fiecare an, Agenția Europeană de Mediu (EEA) organizează un concurs de fotografie pentru a sensibiliza o temă de mediu și îi invită pe europeni să-și împărtășească părerile despre aceasta. Concursul din acest an, Well with Nature , este un apel pentru noi toți să apreciem efectele vindecătoare, liniștitoare și restauratoare ale naturii.
EEA vă invită să surprindeți beneficiile naturii pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Cufundă-te în natură, fă o fotografie a momentului și împărtășește-o cu noi.
”Pentru competiția din acest an, vă invităm să petreceți timp cufundat în natură și să surprindeți peisajele și scenele care reprezintă un loc hrănitor pentru dvs. Natura poate însemna spații verzi precum parcuri sau păduri, precum și spații albastre precum râurile sau mările. Poate fi, de asemenea, grădini din zonele urbane sau plante de interior și flori de pe pervazurile ferestrei tale. Imaginile tale pot prezenta, de asemenea, modul în care te simți conectarea cu natura și ce schimbări ai vrea să vezi”, spun organizatorii.
Aceste patru categorii sunt deschise în cadrul competiției foto Well with Nature 2022:
Aer. Natura este în continuă evoluție. Odată cu anotimpurile, vremea se schimbă, la fel și plantele și animalele. Fiecare anotimp este unic și merită descoperit. În timp ce o mare frumusețe poate fi găsită într-un cer senin sau o briză de vară, cineva poate fi uimit și de o furtună, cristale de gheață sau chiar o burniță.
Apă. Apa face mult mai mult decât să ne mențină hidratați și are multe beneficii terapeutice. Petrecerea timpului în și în jurul râurilor, lacurilor și oceanelor ne îmbunătățește starea de spirit, ne ajută să ne reconectăm cu natura și să ne oprim pentru un moment. De la apa din paharul nostru până la oceane vaste, apa se mișcă în jurul nostru. Vă invităm să redescoperiți spațiile albastre din cartierul dumneavoastră sau valurile dinamice și fascinante ale oceanelor. Arată-ne unde crearea, restaurarea sau îmbunătățirea accesului la spațiile albastre ar fi bună pentru bunăstarea noastră.
Teren. Am redescoperit parcuri și grădini de lângă casele noastre și ne-am lăsat alinați de efectele calmante ale acestor peisaje și de surprizele uimitoare ale naturii pe care le ascund. Un mediu verde și senin este o resursă de sănătate care nu trebuie subestimată când vine vorba de bunăstarea noastră fizică și psihică. Surprindeți-vă experiențele în spațiile verzi ducându-ne pe traseul zilnic de jogging, invitându-ne la un picnic în aer liber simțind nisipul sub picioarele voastre, impresionându-ne cu abilitățile dumneavoastră de grădinărit sau uimindu-ne cu spații încă nedescoperite și minunile lor.
Sunet. Tăcerea este prețioasă și are un efect uimitor asupra noastră. Ne poate ajuta să găsim pacea, un spațiu în care să ne dezlănțuim creativitatea și să ne eliberăm de stres. Destul de des putem găsi această liniște în natură, dar este foarte amenințată de poluarea fonică generată de activitățile noastre de zi cu zi. Du-ne în paradisul tău preferat, fiind în pajiștea îndepărtată sau în grădina ta, sau arată-ne unde zgomotul ambiental, de exemplu de la autostrăzi sau șantiere, poate dăuna bunăstării tale.
Termen limită de depunere: 1 octombrie 2022 23.59
Competiția este deschisă cetățenilor din cele 27 de state membre ale UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția și Turcia; în cadrul acordurilor de stabilizare și asociere: Macedonia de Nord, Albania, Kosovo*, Muntenegru, Serbia și Bosnia și Herțegovina.
Fotografiile trebuie făcute în țările menționate mai sus.
Toți participanții trebuie să aibă 18 ani sau mai mult.
Trebuie să aveți drepturi de autor complete asupra materialului trimis.
Puteți depune maximum 5 înscrieri la concurs. Fiecare înregistrare va fi tratată separat, așa că trebuie să completați un nou formular de trimitere pentru fiecare înregistrare.
Prin trimiterea unei înscrieri, se va presupune că ați fost de acord să acceptați regulile Competiției și Termenii și condițiile .


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns