USR și Forța Dreptei au atacat la CCR legea prin care guvernanții cresc taxele și impozitele

Distribuie articolul

 

 

Cele două formațiuni politice, prin cei doi lideri, Cătalin Drulă și Ludovic Orban, au declarat că intenția Guvernului Ciolacu de a angaja răspunderea pe acest act legislativ va fi aspru taxată de români, care vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru dezmățul bugetar al celor din PSD și PNL.

„Am făcut public avizul experților din Ministerul Justiției care conține zeci de pagini de argumente pentru neconstituționalitatea aceste legi. Vorbim despre abuzuri de drept care sunt comise în acest proiect de lege, motive ignorate de către ministrul justiției, Alina Gorghiu. Am depus la Curtea Constituțională a României (CCR) argumentele experților USR și Forța Dreptei și le vom adăuga și pe cele de la MJ. Sunt foarte multe încălcări ale Codului Fiscal, ale Legii privind responsabilitatea fiscală și chiar a Constituției. Practic, Marcel Ciolacu guvernează prin Decret, dând o lovitură mediului privat, economiei naționale în ansamblu. Acesta și-a manifestat intenția de a lua banii din economie și a-i direcționa spre portbagajele pe care le-am văzut recent”, a afirmat președintele USR, Cătălin Drulă.

La rândul său, liderul Forței Dreptei, Ludovic Orban a spus că actuala guvernare PSD-PNL a preluat puterea în noiembrie 2021 când aveam o creștere economică de aproximativ 6% iar după aproape doi ani a reușit contraperformanța de a avea o creștere economică de 1,7% din PIB în primul anului în curs.

„Au promis că nu va fi majorată nicio, taxă, nici un impozit. Cu toate acestea, au decis să dea în cap românilor ce-și câștigă cinstit existența. Este clar că guvernanții au ales să protejeze angajații din instituțiile publice, cei care freacă menta, care nu aduc nicio plusvaloare, singura lor virtute fiind de a servi interesele politice ale Guvernului. Să taie din șpăgile baronilor PSD și PNL!

Avem o evaziune fiscală tolerată oficial de Guvern. Pentru firmele de partid statul fiind mumă iar pentru oamenii cinstiți, ciumă”, a adăugat Președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban.

Acesta consideră că actuala guvernare propune tot felul de aberații economice, demonstrând un infantilism profesional strigător la cer.

„Este clar că pachetul de măsuri va avea efecte groaznice asupra vieții fiecărui român. Am spus clar, sunt probleme în zona financiar publică?

Reducem drastic dezmățul bugetar, îmbunătățim colectarea și creștem absorbția fondurilor europene. Acestea sunt soluțiile, nu jăcmănirea populației” a mai spus Ludovic Orban.


Distribuie articolul

You May Also Like