Senatorii au aprobat realizarea autostrăzii Galați-Brăila-Buzău-Ploiești

Distribuie articolul

O veste proastă pentru gălățeni și brăileni: Senatul a aprobat propunerea legislativă privind realizarea obiectivului Autostrada Estului. Este o veste proastă pentru că șoseaua modernă care ar trebui să lege orașele Galați, Brăila, Buzău și Ploiești nu va fi construită prea curând.

Zilele trecute, Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă privind construcţia obiectivului Autostrada Estului. Totuși, gălățenii și brăilenii nu vor merge spre București, pe autostradă, în următorii ani din mai multe motive: proiectul Autostrada Estului are nevoie și de aprobarea deputaților, guvernanții nu au bani pentru săracii din sud-estul țării, iar în România legile sunt opționale pentru clica de penali, analfabeți și incompetenți care se plimbă prin funcțiile importante.

Autostrada Estului este un proiect lansat de parlamentarii PMP, inclusiv de deputatul gălățean Cătălin Cristache. Pe principiul „să fie bine, ca să nu fie rău la vot”, domnii din opoziție au aruncat pisica pe piață, fix sub nasul electoratului și al guvernanților. De aici vine și adoptarea tacită: în condițiile în care toată țara se pregătește de protestul de pe 15 martie „România vrea autostrăzi #șîeu” senatorii au fugit ca dracul de tămâie când au auzit despre Autostrada Estului. Ca urmare, proiectul aruncat prin Parlament  a fost adoptat tacit(fără vot) termenul adoptării fiind 6 martie.

De dragul discuției, vă putem spune că proiectul Autostrada Estului va fi finanțat de la bugetul de stat (prin bugetul Ministerului Tranporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie), din credite externe sau fonduri europene. În documentul aprobat la Senat mai scrie că responsabil pentru construcţia șoselei va fi Ministerul Transporturilor, termenul pentru finalizarea lucrării fiind de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii.

Autostrada Estului stă acum la mâna deputaților. Dacă ne imaginăm că proiectul trece anul acesta și de Camera Deputaților, în 2023 gălățenii și brăilenii vor merge spre Brașov și București pe autostradă. Vă puteți imagina așa ceva? Noi, nu!


Distribuie articolul

You May Also Like