Semne noi pe drumuri vechi: CJ Galați montează indicatoare rutiere pe șoselele județene

Distribuie articolul

Dacă drumuri moderne nu avem, măcar o să ne fălim cu niște „table” sclipitoare. Consiliul Judeţean Galaţi a anunțat că va continua să înlocuiască/monteze indicatoarele rutiere de pe drumurile din județ. Totul se realizează în etape. În august și septembrie vor fi montate 125 de indicatoare rutiere pe DJ 251 Smârdan – Pechea, DJ 255 intersecţia cu DN25 – Izvoarele – Slobozia Conachi – Rediu – Cuca, DJ 261 A intersecţia cu DN24 D – Scânteieşti – Frumuşiţa şi pe DJ 254 intersecţia cu DN25 – Iveşti – Călmăţui- Costachi Negri. Astfel se va ajunge la aproape 400 de indicatoare montate anul acesta.

„Anul acesta au fost montate alte 250 de indicatoare rutiere, iar în 2016 am reuşit să montăm 180 de indicatoare rutiere în dreptul unităţilor de invăţământ. De asemenea, toate proiectele de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene includ şi partea de semnalizare cu indicatoare rutiere. Pentru viitoarele intervenţii lucrăm, alături de Poliţia Rutieră, la identificarea porţiunilor de drum judeţean unde indicatoarele rutiere lipsesc sau trebuie înlocuite”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Reprezentanții CJ Galați mai anunță că vor fi montate indicatoare rutiere de avertizare(curbe deosebit de periculoase, curbe stânga–dreapta), de prioritate (cedează trecerea, drum cu prioritate şi oprire), de interzicere şi restricţie (limitare de viteză şi sfârşitul limitării de viteză) şi de informare (trecere de pietoni).

Semnele nu costă o avere: valoarea celor 125 de indicatoare rutiere, a stâlpilor de susţinere şi a accesoriilor pentru montare este de 17.274 lei, fără TVA. Operațiunea este realizată de Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi. Termenul de finalizare a acțiunii este 15 septembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like