UPDATE / Grupare de falsificatori de euro, destructurată la Galați

Distribuie articolul

UPDATE: Cei trei suspecți au fost arestați preventiv pentru 29 zile, printr-o decizie a Tribunalului Galați. Au fost încarcerați în Arestul IPJ Galați.

––––––––––––––––––––

Trei persoane au fost reținute, duminică seară, de ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, într-un dosar de falsificare de valori, constituire de grup organizat, punere în circulație de bancnote falsificate și înșelăciune, instrumentat de DIICOT. În dosar s-au făcut cinci percheziții.

„La data de 14.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificarea de valori străine în formă continuată, punere în circulație de valori falsificate în formă continuată şi înșelăciune în formă continuată, toate în concurs real. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, inculpații au constituit, pe raza județului Galați, un grup infracțional organizat ce a procedat la punerea în circulație a unui număr de cel puțin 120 de bancnote falsificate (în cupiura de 50 euro), provenite de la o grupare infracțională destructurată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, la data de 27.01.2021 și a indus în eroare un număr de opt persoane vătămate cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, în scopul obținerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul creat fiind de peste 6.400 euro. La data de 14.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile”, precizează BCCO Galați.

Astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă și SCCO Buzău și al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns