UPDATE: Protest spontan la Transurb: zeci de angajați ai societății s-au adunat în fața Primăriei și amenință cu greva generală

Distribuie articolul

UPDATE2:

Protestul de la Transurb s-a încheiat. Oamenii au plecat acasă după ce primarul Ionuț Pucheanu le-a promis că vor primi salariile restante. Plățile vor fi făcute astăzi și zilele următoare.

—–

 

UPDATE:

Salariații Transurb au decis să protesteze după ce au aflat de la conducerea unității că nu vor primi toate salariile înainte de sărbători. „Protestăm pentru faptul că nu am primit pe data de 15 decembrie salariile aşa cum trebuia. Iniţial ni s-a spus că vor fi  întârzieri de doar două, trei zile iar aseară administraţia ne-a spus că nu poate onora plata salariilor decât în proporţie de 50%. Ceilalţi 50% nu se ştie. Suntem în prag de sărbători, toată lumea are nevoie de bani. Nu ne aşteptam la situaţia aceasta, chiar dacă activitatea societăţii este aproape dezastruoasă. I-am atras atenţia domnului primar de problemele care sunt în cadrul societăţii încă din toamnă, din păcate a fost un dialog al surzilor, a declarat George Preda, liderul de sindicat de la societatea Transurb.

Pe principiul „fă-te că lucrezi”, noul director al societății Transurb a prezentat presei câteva substantive proprii dătătoare de speranță. Asta după ce luni, la întâlnirea cu angajații, a dat din umeri și a spus că nu sunt bani. „Noi facem demersuri către banca noastră pentru a obţine lichidităţi dar şi către  Primărie, Damen şi Sidex, încercăm  să facem facturi pentru prestaţii viitoare şi alte mecanisme pentru a îmbunătăţi viaţa angajaţilor Transurb”, a spus Gigel Caliga, directorul interimar al societății Transurb Galați.

Este cel puțin ciudat modul în care se amplifică problemele financiare de la Primărie și societățile din subordine. Plata ajutorului financiar în valoare de 3.000 de lei promis cetățenilor care se debranșează și își montează centrală termică a fost prelungită, iar sute de gălățeni așteaptă în plină iarnă banii de la Primărie. De asemenea, salariații Calorgal și Transurb „se laudă” cu salarii restante de câteva zile sau chiar câteva luni. Peste toate astea vine anul nou cu modificările codului fiscal adoptate de guvernanți care vor lovi și mai tare în bugetele locale. Probleme, Gogule?

 

———–

Protest spontan la societatea Transurb. Zeci de angajați ai transportatorului public de persoane din Galați s-au adunat marți dimineață în fața sediului Primăriei. Oamenii sunt nemulțumiți că nu au primit salariile pe 15 decembrie și primele de sărbători. Mai mult, conducerea societății i-a anunțat că nu are bani pentru plata tuturor lefurilor până la Crăciun. Dacă situația nu se rezolvă rapid, sindicaliștii de la Transurb amenință cu greva generală. În prezent, transportul public din oraș nu este afectat deoarece protestatarii adunați în fața Primăriei sunt în afara orelor de program. Vom reveni.


Distribuie articolul

You May Also Like