Șeful campaniei de vaccinare anunță că românii s-ar putea vaccina fără programare în toate centrele din România

Distribuie articolul

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că autoritățile vor să renunțe la platforma de vaccinare. Ele analizează varianta care ar permite vaccinarea fără programare în toate centrele din România. Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că în curând românii s-ar putea vaccina fără programare în toate centrele de vaccinare din România.

El a dezvăluit faptul că ideea va fi testată la Craiova la jumătatea lunii mai. Timp de o săptămână, în toate centrele de vaccinare din oraș, oamenii se vor putea imuniza fără programare. În perioada 10-17 mai va fi evenimentul de la Craiova numit Săptămâna altfel. În cadrul acestuia în toate centrele de vaccinare din Craiova se va asigura vaccinarea 24 din 24 ore, fără programare.

Ne gândim să extindem campania în toată țara, a spus Gheorghiță. În prima etapă sunt vizate orașele în care se află depozite regionale de vaccin, iar în partea a doua sistemul ar putea fi implementat și în alte orașe. De asemenea, sistemul ar putea fi implementat treptat prin impunerea unor intervale orare și stabilirea unor categorii de vârstă. În acest scenariu, locurile disponibile vor fi anunțate din timp, a precizat Gheorghiță. În perioada următoare, în România vor fi organizate mai multe evenimente de tipul Maratonul vaccinării și centre drive thru.

De asemenea, tot pentru impulsionarea campaniei de vaccinare, vor fi trimise echipe în zonele rurale și va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.

Foto: www.scumc.ro


Distribuie articolul

You May Also Like