Se strică vremea. Sunt anunțate diferențe foarte mari de temperatură

Distribuie articolul

Meteorologii anunță că se strică vremea. După o perioadă cu temperaturi de primăvară târzie, urmează zile cu frig și precipitații mixte. Episodul ar putea ține până la mijlocul săptămânii viitoare.

Meteorologii au instituit o avertizare de răcire accentuată și de precipitații mixte valabilă în toată țara de vineri, la ora 14.00, până sâmbătă, la ora 16.00. În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă și în celelalte regiuni.

Potrivit specialiștilor vor fi precipitații, vineri în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.
Avertizarea de vreme rea va fi actualizată sâmbătă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns