EDITORIAL PAMFLET/ Gâlșeavă ân sol major

Distribuie articolul

Izotopi. Scanarea creierului. Implant de CIP-uri. Cu mască. Fără bască. Pandemie. Coronavirus. Dictatură. Staț în casă! 5G.  Paznici. Termometre. Șparanghel. Diaspora. Sclavi. Țigani. Bombardieri. Spartacus. Floricica Migratoarea. Orban. Orban Viktor. Ținutul Preacurvesc. Terase. Cârciumi. Mall-uri. Păcănele. Werner. Sputnik. Partide politice – sanchi ! Spitale. Armată. Tiriști. Chat. Videochat. Mănuși. Mătuși (T)amare.

Privitul insistent la semafor ar putea cauza elucubrații majore prin cerebelele unor academicieni din Micro 40. Radiațiile roșii și verzi, și din când în când orange, de ameliorare, ar putea fi fatale.

Nu vă uitaț prea mult la lună. Puteț avea coșmaruri. Nu încercaț nici să urlaț ca lupii la ea. Nu vă va auzi. Veț răguși, veț face guturai. Ajungeț la spital. Sau mai rău. La sanatoriu. Loaț covidu de-acolo!

Televizorul e însă bun. El nu tâmpește! Doar otrăvește. Acum depinde. Cu elevaționiști ca Dana Budeanu, Serghei (mai mult gay!) Mizil (de Prahova), Vulpița sau alți năstrușnici nestrămutați la minte, puteț avea succesuri. Dar și eșecuri.

Nici apa nu e bună. E udă. Te poți îneca. Poț face infarcte dacă e prea rece. Dacă-i prea clocotită. Te poț arde. (cu cine vrei !).

Nu mâncaț carne. Deloc. Are hormoni. Feminini sau masculini. Îngrașă. Și puteț arăta ca dracu! Loaț cu vegetale. Tot ce e verde. Furajere, ca la vaci, boi sau capre – fără cei trei iezi !

Fast food? Ete, na! Apucături orientale și capitaliste, De-amândouă. Rămâneț patrioți. Că unii e patri-hoți! Mâncaț sărmăluri, mici, cârnați sau pârjoale. E bune dar vă faceț cât poporul chinez înainte de pandemie. Dar măcar e de-ale noastre. Patriotice.

Mall? Hai, bă! La Magazinul Sătesc!!! Sau ăla, mixtu! La Alimentara, la Gospodina, ce naiba mă !?

Restaurante? Da, la Crâșma La Nelu nu vă place? La Cireșica nu-i țoiul cum trebe?

La mare? În nord, la Mamaia? La câmp, nene, cu grapa-n brațe! La plivit toporași fir-ar mama ei de agri-cultură! La cosit de mironosițe, la prășit fursecuri că, vorba poetului A. Păunescu :”…Nenorociților se rupe șnurul, La muncă, la bătut țăruși cu curul!”.

Apoi să vină ăștia cu votarea. Să punem chisoiul. Da ce-i mai votăm! Și pe față, și pe dos. Peste tot, și prin părțile esențiale-bonus! Votaț că vă dăm ! Ăilalți – Votaț că noi vă dăm mai mult ! În urmă rămân doi mici, o bere și-o gașcă de manele. Baftaloșii se mai pricopsesc cu o litră de untdelemn, o sacoșă de pus pe scăfârlie când plouă și o brichetă de dat foc ? Unde? Vorba poetului național : ” …la pușcărie și la casa de nebuni”.


Distribuie articolul

You May Also Like