Se simplifică înmatricularea vehiculelor

Distribuie articolul

Vești bune pentru viitorii proprietari de autovehicule. Autoritățile pregătesc un sistem online pentru emiterea certificatelor de înmatriculare. Într-o primă etapă, acest sistem va simplifica procedura de înmatriculare prin eliminarea a două documente solicitate în prezent la înmatriculare.

Potrivit unui proiect aflat în lucru la Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul viitoarelor proceduri, solicitanții nu vor mai fi obligați să prezinte copii după cartea de identitate a vehiculului și nici după propriul act de identitate, astfel de informații urmând a fi preluate de serviciile de înmatriculări de la instituțiile emitente, cum ar fi Registrul Auto Român și Evidența Populației.

”În scopul debirocratizării și eficientizării procedurii de înmatriculare a vehiculelor, la elaborarea cerințelor, DRPCÎV a avut în vedere crearea posibilității de preluare a datelor tehnice ale vehiculului și ale datelor de identitate ale proprietarului prin dezvoltarea interoperabilității bazelor de date aparținând autorităților implicate în procesul înmatriculării vehiculelor”, se arată într-un document al MAI.

Acest lucru va fi posibil prin interconectarea bazelor de date ale instituțiilor respective.


Distribuie articolul

You May Also Like