ArcelorMittal Galați dă oțel pentru o navă de cercetare polară

Distribuie articolul

ArcelorMittal furnizează oțel pentru construcția unei nave de cercetare polară, executată la Șantierul Naval din Galați. Combinatul furnizează tablă groasă specială, capabilă să răspundă exigențelor navigației în apele înghețate din zona Antarcticii.

”Acest proiect arată capabilitatea tehnică a Combinatului nostru de a produce table groase de calitate înaltă, dar și capacitatea echipei locale de a se transforma și a se adapta la cerințele speciale ale clienților noștri”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galați.

Oțelurile pentru utilizări marine sunt de înaltă rezistență și au un conținut scăzut de carbon, fiind ideale pentru a face față provocărilor apelor polare. Proiectată pentru a efectua atât operațiuni de cercetare cât și aprovizionare în apele antarctice, nava va putea sparge gheața groasă de 1,65 metri, la viteze de 3 noduri și va aproviziona stațiile permanente de cercetare ale Australiei cu mărfuri, echipament și personal. Nava va avea laboratoare științifice și birouri pe o suprafață de 500 m².

Una dintre principalele provocări rezolvată cu succes de ArcelorMittal a fost de a livra tabla în dimensiunile necesare – o treime dintre ele trebuiau să fie subțiri și late, cu grosimi de 6 – 8 milimetri și lățimi de 3.000 de milimetri. Tablele mai subțiri sunt utilizate pentru puntea vasului, în timp ce tablele mai groase sunt utilizate, de obicei, pentru a forma corpul navei. În plus, tablele extra-largi reduc semnificativ volumul de sudură.

Apropierea ArcelorMittal Galați de Șantierul Naval Damen a redus riscul de întârziere a livrărilor și a permis experților noștri să ofere un răspuns rapid la oricare dintre întrebările tehnice pe care le-ar putea avea clientul.

Pentru a recunoaște în mod formal începerea construcției, la ceremonia oficială, conform tradiției, mai multe monede au fost au fost plasate sub chilă, inclusiv o monedă olandeză de argint din 1642, an în care exploratorul olandez Abel Tasman devenise primul european a ajuns în Tasmania. Livrarea vasului este programată pentru aprilie 2020.


Distribuie articolul

You May Also Like