Se redeschide Piața Basarabenilor

Distribuie articolul

După luni de tergiversări, autoritățile din Galați au găsit soluția. Comercianții din Republica Moldova nu vor mai fi nevoiți să-și vândă mărfurile pe trotuare sau din portbagaj. Piața de pe Calea Prutului îi reprimește la tarabe, însă fără produse de origine animală.

”În urma discuțiilor care au avut loc între primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu și toți reprezentanții instituțiilor abilitate, s-a luat decizia ca, până vineri, acest perimetru să fie  reamenajat pentru ca acești comercianți să își poată vinde produsele în condiții decente. Este important de precizat că va fi permisă comercializarea tuturor produselor agroalimentare împachetate sau vrac, conservele, însă nu va fi permisă vânzarea produselor de origine animală. Cei care nu respectă această regulă vor fi amendați iar produsele vor fi confiscate”, a anunțat Primăria Galați într-un comunicat de presă.

Comercianții basarabeni se pot întoarce la tarabe începând cu data de 16 decembrie 2017. Problema nu este rezolvată, însă, în totalitate. Primăria și celelalte instituții abilitate să ia decizii în această privință sunt așteptate să găsească soluțiile potrivite pentru reglementarea comerțului cu produse din Republica Moldova.

”În perioada următoare se analizează posibilitatea impunerii unor condiții minime necesare pentru ca și aceste produse să poată fi vândute mai puțin cele care conțin carne de porc, știut fiind faptul că populația trebuie protejată de fenomenul pestei porcine. Motivul pentru care piața aceasta a fost închisă se referă la faptul că cei care veneau cu produsele la vânzare nu respectau normele de igienă, aspect constatat în urma controalelor efectuate de inspectorii Direcției Sanitar – Veterinare, punând astfel în pericol sănătatea cumpărătorilor”, mai precizează Primăria.


Distribuie articolul

You May Also Like