Inaugurarea Parcului Eminescu, motiv de bălăceală electorală

Distribuie articolul

Biroul de Presă al Primăriei Galați a anunțat că Parcul Eminescu va fi inaugurat în mod oficial miercuri, la ora 18.30. Bineînțeles, vor participa primarul Ionuț Pucheanu și alte oficialități. Rămâne de văzut dacă la ceremonie a fost invitat și Marius Stan, primarul care a lansat proiectul privind modernizarea parcului din centrul orașului Galați. Am fost curioși să vedem ce anume inaugurează viitorul candidat la alegerile locale, Ionuț Pucheanu.

La prima vedere, Parcul Eminescu arată bine. Este nou, oarecum modern, oarecum vintage și poate să placă sau nu în funcție de gusturi. Oricum, cetățenii și minoritarii din zona centrală a orașului Galați au alei, bănci, coșuri de gunoi, toate noi. A mai apărut o fântână arteziană care atrage privirile și care este fotografiată din toate pozițiile, a fost modernizat sistemul de iluminat și au fost montate camere de supraveghere și aspersoare. Ca să nu-l bată soarele în cap, primarul Ionuț Pucheanu inaugurează seara Parcul Eminescu.

Adevărul este că nici nu prea mai există locuri cu umbră în condițiile în care subordonații Primăriei au tăiat mai mulți copaci din interiorul parcului. Iar pentru asta Garda de Mediu i-a omenit cu o amendă de 50.000 de lei pe care nu o vor plăti deștepții care au tăiat copacii, ci fraierii de contribuabili. Probleme ar mai fi. Casa Albă, „celebra” clădire construită cu tupeu sub ochii blajini ai autorităților din anii 90, rezistă fără mari emoții.

Unii gălățeni se îndoiesc de calitatea materialelor folosite pentru reabilitarea parcului, iar alții nu înțeleg de ce este nevoie de un gard de jur împrejur. În plus, nici statuia lui Mihai Eminescu nu a fost reabilitată, astfel încât vor continua și glumițele cu mâna muzei care dispare și apare în luna ianuarie.


Distribuie articolul

You May Also Like