Se mărește lista cu clădiri supraimpozitate din orașul Galați. Proprietarii vor plăti impozite majorate cu 500%

Distribuie articolul

Impozite mai mari decât la Londra și Paris. Asta îi așteaptă pe proprietarii unor clădiri din orașul Galați care au fost trecuți pe „lista neagră” de edili. Este vorba despre lista cu clădiri degradate pentru care proprietarii vor plăti impozite majorate de la 1 ianuarie 2019.

Propunerea va fi supusă aprobării consilierilor locali în ședința de vineri, 23 noiembrie, a Consiliului Local. Deoarece proprietarii vizați nu au făcut reparațiile solicitate de autorități, Primăria a propus creșterea cu 500% a impozitelor, în anul 2019, deoarece imobilele sunt degradate, arată urât și reprezintă un pericol pentru trecători. Este vorba despre clădirile situate pe străzile Nicolae Holban, nr.30 (o parte a clădirii), Dr.Al.Carnabel, nr. 3, și Traian, nr.10.

Anul acesta, Consiliul Local Galați a aprobat mai multe proiecte asemănătoare. În total, sunt 10 imobile de pe străzile Domnească, Mihai Bravu, Episcop Melchisedec Ștefănescu, Științei și Dobrogei care vor fi supraimpozitate de la 1 ianuarie, anul viitor. Prima clădire asupra căreia consilierii locali au decis supraimpozitarea este cea situată pe strada Domnească nr. 25, imobil în care a funcționat fostul cinematograf Republica. Practic, valoarea impozitului va crește de anul viitor de la 10.000 de lei la 65.000 de lei pe an.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns