Avem piste pentru bicicliști, parcări pentru ce ne mai trebuie!

Distribuie articolul

O fotografie postată zilele trecute pe Grupul Șoferilor din Galați, un grup extrem de popular pe Facebook, m-a pus pe gânduri. Autorul ei ne semnala faptul că Poliția Locală împarte cu dărnicie amenzi șoferilor care-și lasă mașinile pe pista pentru bicicliști din zona IFR (Intersecția Fără Rost)! Bun, polițiștii nu fac altceva decât să aplice legea, care se respectă opțional în orașul de la Dunăre. Este, dacă vreți, după cum se trezesc unii dimineața, dacă se trezesc fericiți se mai uită și ei la semnele de circulație, dar dacă sunt morocănoși, adio Cod Rutier.

Altceva vreau să semnalez, fără să pară cumva că îi susțin pe cercopitecii care parchează aiurea pe spațiile destinate pistelor pentru bicicliști. Am impresia că unele lucruri o iau puțin înainte altora. Nu credeți că amenajările urbane ar fi trebuit să fie făcute într-o anumită ordine? Avem o grămadă de spații în care funcționează zeci, poate sute de firme, și care au deschidere la străzile aglomerate ale orașului, dar care nu au locuri de parcare. Păi, spuneți-mi și mie, vă rog, ce vină au șoferii onești, care-și caută un loc de parcare și nu găsesc? Eu chiar nu cred că toți șoferii care încalcă aceste piste pentru bicicliști sunt cocalari și o fac intenționat! Cred că autoritățile au luat-o puțin înainte și au construit această super-pistă pentru bicicliști, de pe strada Tecuci (1 Mai), dar au omis să ia în calcul și amenajarea unor locuri de parcare adecvate traficului din fiecare zonă în parte.

Așa că, înainte de a-i înjura pe cei care își trântesc mașinile pe pistele pentru bicicliști, n-ar fi rău să vă puneți în locul lor și să încercați să găsiți, măcar imaginar, un loc de parcare. Repet, nu le țin partea, ci încerc să-i înțeleg pe cei care au ajuns în zonele respective și s-au văzut puși în situația de a se învârti printre blocuri, căutând cu disperare un loc de parcare. Pentru ceilalți chiar nu există circumstanțe atenuante!


Distribuie articolul

You May Also Like