Angajații Cantinei Săracilor Galați ar putea avea salarii de multinațională

Distribuie articolul

Multinațională de Covurlui, dar oricum este bine. Posturile din organigrama Cantinei de Ajutor Social din Galați ar putea deveni foarte tentante pentru gălățeni. Asta în condițiile în care administrația locală pregătește o majorare a salariilor instituției.

Printre documentele municipalității gălățene circulă vioi o hârtie semnată de directorul Cantinei Săracilor și de liderul de sindicat din Primăria Galați. Este vorba despre două dudui care au bătut palma ca să propună o creștere de salariu pentru angajații instituției. Chestia are nevoie de aprobarea consilierilor locali și ar putea figura pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare.

„Doamna director Costin Jenica a prezentat doamnei Adriana Enache-președintele Sindicatului Independent o propunere de actualizare a salariilor de bază existente structurată pe funcții, grade, trepte și gradații de vechime. Propunerea prezentată are în vedere actualizarea salariilor de bază existente astfel să nu depășească nivelul maxim al salariilor prevăzute de Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022, pentru funcții similare cu cele din cadrul instituției noastre aparținând familiei ocupaționale, Administrație”, scrie în documentul care circulă prin emailurile consilierilor locali.

Potrivit solicitării, salariile angajaților Cantinei vor crește ca popcorn-ul. În funcție de vechime și de studii un șofer va câștiga între 3.849 de lei și 4.793 de lei, un muncitor necalificat va avea între 2.534 lei și 3.155 lei, iar un bucătar, o lenjereasă și un paznic vor obține 2.949 4.668 lei. Salarii de peste 5.000 de lei ar putea câștiga consilierii juridici, auditorii, referenții și economiștii.

Consilierii din opoziție au anunțat că nu vor vota proiectului de hotărâre care vizează majorarea salariilor de la Cantina de Ajutor Social. Cei care se împotrivesc proiectului susțin că angajații merită salarii mai mari dar majorările trebuie făcute în raport cu celelalte lefuri din societățile subordonate Primăriei Galați. 

„Este pe ordinea de zi. Oamenii merită salarii mai mari, dar este o problemă având în vedere salariile medii din Galați. Luăm exemplul societății Transurb unde un șofer câștigă în medie 2.650 de lei. Mai mult, acel șofer stă ore întregi la volan fără aer condiționat și își pune viața în pericol deoarece conduce mașini cu defecte. Nu este echitate între societățile care aparțin aceleiași entități. Să fie majorări peste tot la fel, dacă ne permitem, să se împartă banii echitabil. Nici până în prezent majorările nu au fost aplicate unitar, cele mai mari salarii sunt în Primărie”, a declarat consilierul liberal, Onuț Atanasiu.

Inițiatorii proiectului au calculat că pentru majorarea salarială solicitată, este necesară sumă de 202.000 lei care nu este prevăzută în bugetul de cheltuieli din acest an.


Distribuie articolul

You May Also Like