Se face, nu se face…Podul peste Dunăre de la Brăila a primit bani puțini de la Guvern

Distribuie articolul

Sunt din nou discuții despre podul peste Dunăre de la Brăila. Deși lucrarea este în grafic, mai multe asociații trag un semnal de alarmă și spun că finanțarea de la bugetul din 2020 este modică și ar putea bloca proiectul. În replică, reprezentanții Guvernului spun că firmele care desfășoară lucrarea vor fi plătite la timp.

Discuțiile au apărut după ce în bugetul pe anul 2020 lucrarea are alocată suma de 97 de milioane de lei. Asta în condițiile în care anul trecut șantierul a „înghițit” aproximativ jumătate de miliard de lei. De aceea, asociațiile susțin că lucrarea este în pericol și ar putea fi sistată sau întârziată.

În replică, reprezentantul Guvernului în județul Brăila spune că lucrarea de pe malul Dunării va primi finanțarea necesară.

„Podul suspendat peste Dunăre este o prioritate pentru Guvernul Orban! O spun cu toată tăria și responsabilitatea. Suma de 97 de milioane de lei este o primă alocare pentru 2020. În funcție de evoluția lucrărilor, pe parcursul anului, vor fi alocați toți banii necesari! Am avut o discuție cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și vă pot asigura că nu există riscul încetinirii lucrărilor din cauza subfinanțării.  Repet, este o alocare inițială! La fel s-a procedat și în 2019, fiind vorba de o practică. Să nu uităm faptul că Guvernul Orban și-a asumat în programul de guvernare, care a devenit lege prin votul din Parlament, accelerarea implementării proiectului Pod suspendat peste Dunăre la Brăila, aflat în execuție”, scrie în comunicatul prefectului județului Brăila, Cătălin Boboc.

Până se face, gălățenii și brăilenii sunt invitați pe bacurile care au stat în calea podului peste Dunăre, așa cum a spus fostul ministru de Finanțe, pesedistul Eugen Teodorovici.

„Din păcate, sunt câțiva dintre românașii noștri care, în țară și pe la Bruxelles, încearcă să stopeze acest mare proiect…. Sunt unii care au interese locale acolo, de ce credeți că acest pod nu s-a făcut de peste 20 de ani? Sunt unii care au interese acolo, ba că trec cu Dunărea, ba cu un bac. Și atât meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni din păcate, din zona respectivă care au aceste interese…. Să vadă cine, ce, cum pe la Bruxelles, cine pune bețe în roate să nu semneze Comisia Europeană.” (Eugen Teodorovici, ministru de Finanțe, sursa TVR 1)

Teodorovici a zis, ni’ca nu s-a întâmplat. Podul se face sau nu se face!


Distribuie articolul

You May Also Like