Se face, nu se face…ba se face parcarea supraetajată de la Spitalul Județean

Distribuie articolul

O parcare supraetajată va fi construită în curtea Spitalului Județean Sf.Apostol Andrei din Galați. Este vorba despre investiția Consiliului Județean care rămăsese în coadă de pește. La începutul verii, reprezentanții Consiliului au scos lucrarea la licitație dar procedura a fost contestată de două companii. Acestea au susținut că solicitările CJ incluse în caietul de licitații sunt imposibil de realizat. Concret, societățile comerciale care s-au înscris la licitație au arătat că suma de bani propusă de autorități nu acoperă valoarea lucrărilor. De aceea, proiectantul a fost nevoit să reconfigureze valorile proiectului.

În forma inițială a proiectului, parcarea avea 325 de locuri dintre care 25 erau rezervate persoanelor cu handicap. Parcarea urmează să fie construită în spatele stației de autobuz de la Spitalul Județean iar intrarea și ieșirea vor fi pe strada Brăilei. Obiectivul va costa aproape 1,8 milioane de euro și va fi gata peste cel mult doi ani, anunță reprezentanții Consiliul Județean.

„Am revizuit proiectul, am reluat procedura de achiziție, sper ca până la sfârșitul anului să finalizăm procedurile. Construcția poate fi gata în 2018, probabil în 2019”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Nu am uitat de parcarea supraetajată pe care Primăria Galați dorește să o construiască în cartierul Mazepa, vizavi de Piața Ancora. Pentru această investiție, municipalitatea a făcut recent un împrumut bancar. Parcarea va costa 2,5 milioane de euro. Conform proiectului, construcția va avea 3 etaje și 214 locuri de parcare, 50 de spații de depozitare, racorduri pentru 21 de stații încărcare autovehicule electrice și toate facilitățile, conform standardelor în vigoare.


Distribuie articolul

You May Also Like