Se ceartă din cauza boschetului: asociațiile de proprietari sunt puse la plată de Primărie pentru gardul viu din jurul blocurilor

Distribuie articolul

Este scandal la Galați din cauza gardului viu. Recent, mai multe asociații de proprietari din oraș au fost înștiințate de Primărie că datorează sume importante de bani pentru materialul săditor primit în urmă cu patru ani. Reprezentanții asociațiilor refuză să plătească și susțin că este un abuz. Totul a început în 2013. Atunci, asociațiile de proprietari din Galați au primit cu titlu gratuit material gard viu și gazon de la societatea Gospodărire Urbană. Doi ani mai târziu, societatea edilitară a inventariat materialul dendrologic plantat în jurul blocurilor și a încheiat procese verbale cu asociațiile din oraș.

Tot în 2015 Curtea de Conturi a stabilit că în această activitate s-a format un prejudiciu deoarece în numeroase cartiere situația din teren nu corespunde cu documentele municipalității. Concret, Curtea spune că prejudiciul este cauzat de „lipsa din gestiune a materialului săditor distribuit asociațiilor de proprietari/locatari care nu a fost plantat pe domeniul public”. Ca urmare, anul acesta Primăria a trimis nota de plată pentru gardul viu gratuit asociațiilor. Acestea au fost înștiințate că au de plată sume de sute sau mii de lei reprezentând valoarea materialului săditor și majorări de întârziere la prejudiciul stabilit.

Asociațiile refuză să plătească aceste sume deoarece la primire li s-a spus că gardul viu și gazonul nu costă nimic. De asemenea, câteva asociații au anunțat că vor solicita plata pentru serviciile de plantare a gardului viu și întreținerea gazonului în ultimii patru ani.


Distribuie articolul

You May Also Like