Se alege praful de investiția europeană de la Tirighina-Barboși. Licitația pentru amenajarea castrului roman a fost anulată

Distribuie articolul


A fost anulată licitația privind transformarea sitului arheologic de la Tirighina-Barboși într-un punct turistic important. Asta deoarece nici o firmă nu este interesată de lucrare și nu s-a prezentat la licitația organizată de Primăria Galați. Reprezentanții municipalității anunță că vor relua procedurile pentru a nu pierde finanțarea europeană în valoare de aproape 3 milioane de euro.


Lucrarea a fost scoasă la licitație după ce echipele de specialiști au făcut descoperiri importante în perimetrul sitului arheologic. Ca urmare, Primăria și-a propus să introducă situl în circuitul turistic.

Conform planului, monumentul din interior, care reprezintă o clădire unică în estul Europei, va fi restaurat pentru a fi vizitat, iar în zonă vor fi construite o alee de acces, o parcare, un muzeu și un amfiteatru pentru evenimente în aer liber.
Situl arhelogic de la Tirighina-Barboși conține un castru roman de la începutul primului mileniu construit peste o veche așezare dacică.

Obiectivul este singurul monument istoric din Moldova atestat în secolele II-III după Hristos. Totodată, este singurul monument de importanță națională din judetul Galați. În plus, situl este așezat peste o rezervație paleontologică de fosile de moluște vechi de 400.000 de ani.


Distribuie articolul

You May Also Like