Scripnic promovează șantajul emoțional

Distribuie articolul

 

 

Cam la atât se rezumă priceperea celor de la AUR. Asta știu, atât fac.

Spune el că 2024 „…ne găsește conectați la aparatele datoriilor externe, care ne dau impresia unei aparente prosperități, dar care în fapt sunt doar o mare minciună. Principalele ,,organe” vitale ale neamului românesc sunt resursele naturale, industria grea, și demografia. Toate aceste trei domenii sunt nefuncționale, sabotate, și subminate”, spune parlamentarul AUR.

Să le luăm pe rând. Nu înțelegem, de fapt, nu prea vrem să pricepem cum e cu „organele vitale” ale neamului românesc, pentru că Scripnic, la fel ca toată pseudo-politica marca AUR, este plină de convulsii extremiste, fără nicio urmă de intenție de construcție propriu-zisă.

Sportul acesta, aruncatul cu bălegar în tot ce e prin preajmă, denotă o minimalitate în a percepe politica, dincolo de proasta creștere de-acasă.

Mai spune el că doar aparatele țin în viață România. Poate aparatele de fitness, metre!

Nu contestă nimeni faptul că în ultimii ani s-au făcut împrumuturi, fie ele externe sau nu, unele dintre ele, pe cât de nerealiste pe atât de păguboase.

Ei, și de aici începe pentru cei ce-l lecturează cu sârg pe Scripnic, trepidația zâmbetului:

„Dintre acestea trei, demografia este cea mai importantă resursă, pentru că o națiune nu poate dăinui fără popor.

Deplângem scăderea demografică din România, deplângem exodul tinerilor și a forței de muncă calificate. Rămânem în mare parte cu cei care nu produc plusvaloare economică (pensionari și asistați social).

Deplângem că nu avem muncitori pe șantiere sau medici în spitale.

Deplângem că nu se nasc suficienți copii în România, ci mai degrabă numărul nou-născuților în rândul românilor este mai mare în afara granițelor decât în interiorul lor.  Este logic, doar tineretul a plecat de pe la noi.

Acest ,,laborator“ a început să testeze pe noi efectele multor inginerii sociale, începând cu cele medicale și continuând cu cele financiare, iar șirul poate fi prelungit la nesfârșit, până la lucruri aberante și greu de imaginat.

În asemenea condiții apare un stres cronic în societate, cauzat de nemulțumirile sociale, financiare, medicale…. Unde mai pui și un război în proximitatea țării. Pentru unii dintre noi supraviețuirea este chiar o luptă.

În toate aceste condiții, nu văd cum ar putea societatea românească să crească demografic. Am ajuns la niște indici demografici critici, aproape imposibil de restaurat. Mixtura societății românești cu migranți asiatici împletită cu exodul românilor în străinătate poate rezulta pe termen lung o catastrofă demografică și pune în pericol chiar existența națiunii noastre!”

Bla, bla, bla. E caz de targă. Delirium tremens în formă continuată!

Treaba cu demografia, e veche de 34 de ani. Ok? E clar că nu e o caracteristică avantajoasă, dar trebuie luată ca atare. Migrația este peste tot în lume, mai ales acolo unde sunt probleme economice, sociale sau de natură fratricidă.

Trec și peste jignirea directă adusă pensionarilor și asistaților sociali, cum că aceștia nu ar produce plusvaloare, afirmația, dincolo de neeleganța ca să nu spun lipsa totală a diplomației unui politician, putând avea repercusiuni serioase pentru AUR în viitor.

 

„Cu stimă și prețuire pentru românii mei”, scrie Lilian Scripnic.

O fi scriind, nea Scripcă, dar chiar n-am chef și nici măcar bunăvoință de a fi unul dintre românii lui. Soarta!

 


Distribuie articolul

You May Also Like