Cazul unui minor de 14 ani dispărut și găsirea unui cuțit ascuns în școală

Distribuie articolul

Poliția din Galați a fost alertată recent despre dispariția unui băiat de 14 ani, fiul unui rezident local. Intervenția promptă a polițiștilor a facilitat găsirea tânărului în aceeași seară, declanșând investigații suplimentare după ce s-a descoperit că ascunsese un cuțit în toaleta unei unități de învățământ, conform declarațiilor sale. Adolescentul nu a reușit să folosească arma, fiind interceptat de forțele de ordine. În urma incidentului, acesta a fost internat în spitalul de psihiatrie.

După primirea unui apel prin S.N.U.A.U. 112, a unui bărbat, de 51 de ani, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că „fiul său minor, în vârstă de 14 ani, ar fi plecat în urmă cu o oră de la o adresă situată pe strada I.L. Caragiale, din oraşul de domiciliu, unde se află locul de muncă al reclamantului, şi nu a mai revenit”, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că cele sesizate se confirmă şi au demarat activităţi în vederea depistării minorului. Semnalmentele băiatului au fost rapid diseminate către toate unitățile de poliție locale.

În ziua dispariției, în jurul orei 12:30, părinții colegilor săi de clasă l-au informat pe tatăl băiatului despre comportamentul său agresiv la școală. Tatăl, lucrând pe strada I.L. Caragiale, s-a dus imediat la școală, unde fiul său este elev în clasa a VII-a, și l-a luat la locul său de muncă pentru a discuta.

Polițiștii l-au găsit pe minor pe strada Regiment 11 Siret, în aceeași seară, în jurul orei 23:00. La sediul poliției, minorul a declarat în fața tutorelui său legal că și-a petrecut timpul plimbându-se, negând orice victimizare. A mărturisit și ascunderea cuțitului în grupul sanitar al școlii unde învață.

Ca urmare a acestor declarații, minorul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați. A doua zi, polițiștii au recuperat cuțitul. IPJ Galați a întocmit un dosar penal pentru port ilegal de obiecte periculoase, iar cazul este investigat de Biroul Siguranța Școlară. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați a fost, de asemenea, informată.

Polițiștii și conducerea școlii continuă anchetele pentru a determina motivele elevului de a aduce cuțitul la școală.

„Procedura de combatere a violenței a fost imediat aplicată la nivelul școlii. Părinții au cooperat, iar elevul se află acum sub supraveghere medicală. Conform informațiilor noastre, nu a mai fost implicat anterior în astfel de incidente”, a declarat Gina Brînzan, inspector școlar general la ISJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like