Școala va fi Altfel. Ce modificări radicale pregătesc autoritățile pentru următorul an școlar

Distribuie articolul

Școala va arăta diferit la toamnă dacă autoritățile vor respecta recomandările Institutului Național de Sănătate Publică privind organizarea programului în timpul epidemiei de COVID-19. Specialiștii au redactat un document care ar putea modifica radical modul de organizare în interiorul școlilor. 

Potrivit proiectului postat pe portalul Ministerului Educației, în fiecare clasă vor fi cel mult 15 elevi, iar fiecare dintre aceștia va avea un spațiu de siguranță de 4 metri pătrați. Tot pentru a evita aglomerația, copiii vor sta la școală cel mult 4 ore pe zi, iar durata unui curs nu va depăși 30 de minute. Clopoțelul va suna la ore diferite pentru fiecare ciclu și pauzele vor fi mai lungi, astfel încât elevii să aibă timp să meargă la toaletă fără a se îmbulzi.

Fiecare unitate școlară va avea un coordonator al activităților de prevenție care, printre altele, îi va supraveghea pe copii în pauze. Elevii nu vor avea voie să se fugărească sau să se îmbrățișeze și în fiecare unitate școlară vor fi stabilite trasee de deplasare, inclusiv în curte. Se vor suspenda toate activitățile din timpul liber la care participă mai mult de trei copii.

Și orele de sport vor fi diferite. Acestea se vor face în aer liber și se va juca doar fotbal și baschet. Inedit este că fotbalul se va juca doar la o poartă, în echipe de cel mult cinci jucători și nu va fi permis contactul mâinii cu mingea. La baschet fiecare elev va primi o minge și se va arunca la coș pe rând.


Distribuie articolul

You May Also Like