Un gălățean a fost cooptat în noua conducerea a PSD

Distribuie articolul

A fost o noapte lungă pentru reprezentanții PSD.

La capătul unei ședințe care s-a încheiat după miezul nopții, Viorica Dăncilă a acceptat să demisioneze din fruntea partidului. Ea a fost înlocuită în funcție de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Acesta va conduce formațiunea politică până la organizarea unui congres.

În nouă echipă de conducere și-a făcut loc și un gălățean. Deși, în premieră, PSD a pierdut alegerile prezidențiale în județul Galați, liderul filialei locale Dan Nica rămâne la butoane. El a fost cooptat în echipa de conducere care va coordona partidul până la congres. Nica a prins poziția în condițiile în care el est reprezentantul regiunii sud-est. Anunțul a fost făcut noaptea trecută de președintele interimar al PSD, citat de Digi24.

„După ce m-au propus colegii ca și președinte interimar, conform cutumei și a statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general și primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la președintele de la Teleorman, președintele de la Mehedinți, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj și domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a țării și în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnul Gabriel Zetea și domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurențiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici și domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea și domnul Mutu Gabriel”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

Principala grijă a noii echipe de conducere a PSD este să organizeze alegerile interne. Congresul partidului va avea loc în luna februarie, anul viitor.


Distribuie articolul

You May Also Like