Școala online va fi prelungită până pe 8 februarie

Distribuie articolul

Guvernul va adopta miercuri o ordonanță de urgență privind prelungirea învăţământului online până pe 8 februarie. Anunțul a fost făcut marți seara de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a mai spus că s-a discutat despre prelungirea școlii online până la finalul anului școlar.

Învăţământul online va fi prelungit până pe 8 februarie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Demnitarul a precizat faptul că autoritățile vor face tot posibilul astfel încât semestrul II să se desfășoare în sistemul clasic.

„Vom avea o ordonanţă de urgenţă prin care putem să continuăm învăţământul online. Aşa cum am început semestrul întâi, cu siguranţă îl vom termina, online. Speranţa şi dorinţa noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizat e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educaţiei să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în faţa unei întrebări: <Dacă iniţiem ordonanţă de urgenţă pentru învăţământul online, haideţi să iniţiem până în septembrie 2021>. Am refuzat acest lucru şi am spus <Nu>. Îl iniţiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună ştiinţă mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învăţământului online”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

În ceea ce privește examenele naționale, Sorin Cîmpeanu a spus că nu va propune modificări.

„Nu am anunţat până acum şi avem deja mai puţin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Naţională. Examenele naţionale trebuie să se deruleze. S-au derulat şi în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a precizat ministrul Educației.

Vacanța de iarnă se va încheia luni, pe 11 ianuarie.


Distribuie articolul

You May Also Like