Schimbări la Prefectura Galați și la instituțiile subordonate

Distribuie articolul

Noul prefect al județului Galați se ia la trântă cu birocrația. Gabriel Avramescu a anunțat că va încerca să reducă din drumurile făcute de cetățeni la ghișee pentru obținerea de autorizații și că le va da peste degete funcționarilor cu apucături rele.

De asemenea, va fi modificat programul de lucru cu publicul al instituțiilor din subordinea Prefecturii și locul de organizare a audiențelor cu cetățenii.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a început demersurile pentru înființarea unui punct de lucru pentru eliberarea de permise de conducere în zona Tecuci.

O solicitare în acest sens a fost trimisă Ministerului de Interne, iar ministrul Marcel Vela a anunțat că va încerca să găsească o soluție.
La Galați, prefectul vrea să scape de funcționarii care îi pun pe drumuri pe cetățeni.

„Aș vrea să știu cazurile acelea, atunci când te duci să obții o autorizație de mediu, de construire și ți se solicită zeci de documente. Le aduci și când ajungi la ghișeu, și se cer și alte documente. În această situație, ori avem un funcționar care nu știe să ceară, ori nu știe să-și facă treaba. Mi se pare un semn de respect față de oameni să nu-i plimbi de zece ori pentru un document pe care ar trebui să-l obțină foarte ușor. În plus, am rugat colegii să vedem la fiecare instituție care este programul cu publicul, pentru că programul cu publicul trebuie să fie de opt ore”, a declarat prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu.

În ceea ce privește audiențele, acestea vor fi ținute în biroul prefectului.

„În a doua și a patra săptămână din lună vom ține audiențe. Și nu le vom mai ține jos, în sala de la registratură, le vom ține în biroul prefectului pentru că mi se pare că este un gest de normalitate, de respect pentru oamenii care au venit la prefect să-și rezolve problemele. În cazul persoanelor cu handicap, voi coborî eu. Clădirea nu a fost prevăzută cu lift sau scară pentru persoanele cu handicap”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns