Țeapa de la ședințele foto. O nouă escrocherie este la modă în Galați

Distribuie articolul

A înflorit o nouă escrocherie la Galați. Sub pretextul unor ședințe foto profesioniste, cetățenii sunt puși să plătească diverse sume de bani. Au pățit-o câțiva gălățeni luna trecută, atunci când au fost invitați să participe la discuții cu directoarea unei așa zise companii de impresariat. Păgubiții au povestit că, pentru realizarea dosarului de candidat, escrocii solicită o sută de lei de persoană.

Discuțiile se poartă într-un birou amenajat într-un centru comercial tocmai pentru a da senzația de seriozitate. Ulterior, păgubiții sunt chemați la un interviu în timpul căruia află că sunt printre puținii selectați pentru a prezenta hainele unei celebre companii. Pentru a participa la ședința foto promisă, lor li se solicită alte sume de bani, cuprinse între 700 și 1.000 de lei de persoană.

„Ne aflam la Dunărea Mall pe 7 septembrie, niște persoane ne-au dat pliante despre o firmă care recrutează modele pentru ședințe foto. Ne-am dus la biroul firmei din același complex comercial unde o directoare ne-a dat mai multe amănunte și ne-a solicitat să plătim suma de 200 de lei, eu și soția, pentru dosarul de înscriere. Ulterior am fost chemați tot la birou, ni s-a spus că suntem printre puținii care am fost aleși pentru a merge la o ședință foto, trebuia să prezentăm hainele unei firme cunoscute. Directoarea ne-a zis că noi doi mai trebuie să plătim 1.300 de lei pentru această ședință,” a povestit un păgubit.

La final, la numerele de telefon ale companiei de impresariat nu mai răspunde nimeni iar biroul în care s-au desfășurat interviurile sunt închise.

„Am plătit sumele cerute, după două săptămâni trebuia să facem pozele, era vorba despre o reclamă la niște haine. Cei de la firma unde plătisem au dispărut, am mers la birou, este închis, cu greu am reușit să vorbesc cu un reprezentant al firmei, mi-a zis că o să se rezolve curând, că sunt niște încurcături”, a povestit păgubitul.

Bărbatul a realizat că este victima unei înșelătorii atunci când a aflat că în situația sa se află mai multe persoane. Cetățenii care au fost înșelați luna trecută vor depune plângere la Poliție.


Distribuie articolul

You May Also Like