Schimbări în transportul public de persoane din orașul Galați. Află AICI stațiile care apar și dispar

Distribuie articolul

Sunt modificări în transportul public de persoane din orașul Galați. Societatea Transurb anunță că începând de marți, 2 iulie, există o nouă stație de tramvai și se desființează două stații de autobuz.

Stația de tramvai a fost înființată pe traseul 39 și este situată pe strada Ștefan cel Mare, pe sensul de mers către Cimitirul Israelit, înainte de intrarea în parcarea unității militare. Tot de astăzi, autobuzele de pe traseul 16 nu mai au capăt de linie la punctul de trecere bac, ci la Baza Sportivă Siderurgiștilor. Autovehiculele întorc în sensul giratoriu și astfel evită ambuteiajele de la bac. Reprezentanții Transurb spun că modificarea va fi păstrată până când primăria va achiziționa autobuze de capacitate medie.

„Traseul 16 ( Piața Centrală – Trecere Bac) – mutarea provizorie (până la achiziţionarea midibuzelor) a capătului traseului de la Trecere bac, la Baza Sportivă Siderurgistul, cu întoarcere la sensul giratoriu. Mutarea este necesară urmare a faptului că, autobuzele rămân blocate în trafic (la Trecere Bac), în momentul efectuării manevrelor de întoarcere, producând astfel, blocaje atât, la accesul spre bac, cât și la descărcarea bacului”, au anunțat reprezentanții Transurb.

Altă modificare vizează traseele de autobuz 13 și 35. Autoritățile au decis să desființeze stația Farmacia Ținc situată pe strada Traian, între Piața Centrală și Baia Comunală. Stația a fost folosită în perioada în care în zonă au avut loc lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere.


Distribuie articolul

You May Also Like