„Drive test” cu autobuzul. Gălățenii sunt invitați să testeze viitoarele autobuze din Galați

Distribuie articolul

Autobuzele noi care vor circula pe străzile din Galați vor fi prezentate gălățenilor. Evenimentul va avea loc marți, 2 iulie, de la ora 12.45, pe esplanada din fața Primăriei Municipiului Galați. Practic, gălățenii vor putea testa modelul de autobuz produs de compania BMC Turcia, cea care a câștigat licitația organizată de societatea Transurb.

„Vă invităm marți, 02 iulie 2019, începând cu ora 12.45, pe esplanada din fața Primăriei Municipiului Galați, pentru a testa modelul de autobuz produs de compania BMC Turcia. Este vorba despre autobuzele care vor fi achiziționate de SC Transurb SA, în urma licitației care s-a încheiat în luna iunie. Prin intermediul dealerului din România (BMC Truck & Bus SA), compania BMC  Turcia a câștigat licitația organizată de SC Transurb SA pentru achiziționarea unui lot de 40 de autobuze noi”, scrie în invitația adresată gălățenilor.

Prin intermediul dealerului din România, compania din Turcia a câștigat licitația organizată de SC Transurb SA pentru achiziționarea unui lot de 40 de autobuze noi. Prețul total al achiziției este de 26 milioane de lei, fără TVA, pentru 40 de autobuze noi de mare capacitate. Valoarea va fi suportată de societatea Transurb, prin contractarea unui credit bancar garantat de Primăria Galați. Înțelegerea prevede o mentenanță de 5 ani de zile, timp în care firma câștigătoare va asigura buna funcționare a autobuzelor livrate. Autovehiculele pot fi livrate până la sfârșitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitației și semnarea contractului.

Potrivit reprezentanților Transurb, cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant și un loc conducător auto). De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing, ce urmează a fi implementat în Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like