Scenariu roșu la Dunărea de Jos. Premierul Cîțu anunță că nu se pregătește un nou lockdown

Distribuie articolul


Orașele Galați și Brăila, dar și numeroase alte comunități din cele două județe au intrat, începând de luni, în scenariul roșu. Asta înseamnă o serie de restricții, așa cum se întâmplă și în alte regiuni ale țării.

Totuși, premierul Florin Cîțu susține că nu se pune problema adoptării unui nou lockdown.
Orașele Galați și Brăila au intrat în scenariul roșu, după ce numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV 2 a crescut alarmant. La Galați, rata de infectare este de 3,17 persoane infectate la mia de locuitori, iar la Brăila este de 3,05.

Restricțiile sunt cele cunoscute: restaurantele, cafenelele, barurile, cinematografele și cazinourile se închid și sunt interzise petrecerile private și evenimentele publice.


În cazul unităților de învățământ, chiar dacă localitățile au intrat în scenariul roșu, continuă să meargă la cursuri copiii de grădiniță și cei din ciclul primar. Totuși, dacă localitatea depășeste rata de infectare de șase persoane infectate la mia de locuitori toate cursurile se vor suspenda.
Orașele Galați și Brăila sunt ultimele pe o listă lungă cu localități importante în care rata de infectare a depășit pragul de 3 persoane la mia de locuitori.

De aceea, în ultima vreme se vorbește despre posibilitatea introducerii unui nou lockdown, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Varianta nu este luată în calcul, anunță premierul Florin Cîțu.


„Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a scris prim-ministrul pe Facebook.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns