Scântei la Pro România?

Distribuie articolul

De departe lider al traseiștilor politici la nivel local, Eugen Durbacă este un individ cu care e destul de dificil să ai vreo colaborare. Printre liderii politici locali care „s-au ars” în anii democrației cu Eugen Durbacă se numără Ilie Plătică Vidovici (PDSR), Victor Paul Dobre (PNL), Mircea Toader (PD), Cristian Dima (ALDE) și, surpriză, lista pare a nu fi la final..

Dacă ar fi să enumerăm partidele pe unde și-a lăsat amprenta pasageră, pentru că nicăieri nu a făcut prea mulți purici, iese de-un pomelnic interesant. Doar UDMR și PNL au scăpat neîntinate de traseist.

A plecat în 1990 cu USD ( nu dolari americani, ci Uniunea Stângii Democratice), a trecut pe la agrarienii lui Victor Surdu(PDAR), PDSR-actualul PSD, PDC(o formațiune obscură Partidul Democrat de Centru), APR-ul lui Meleșcanu(când liderul de la centru a hotărât să fuzioneze cu PNL, Durbacă l-a lăsat cu ochii în soare și a cotit-o). Au urmat plimbări pe la PD, PUR, PC, ALDE și, în prezent este la Pro România lui Victor Ponta. Peste tot a avut divergențe cu unul sau cu altul, mai ales unde prin urma unor fuziuni sau alianțe s-au concretizat conduceri bicefale.

Cum acționa? Pe loc, accepta fără probleme orice propunere venită de la centru după care, pe plan local începea măcelul. Își asmuțea gloata aservită către partener din care făcea practic un adversar. Odată început show-ul mergea la București și demara victimizarea. Practic pentru toate nereușitele formațiunii respective arunca vina în cârca ăluilalt.

Cum a făcut sau ce a făcut de a căzut mai mereu în picioare e greu de comentat, însă are cum spuneam destui „prieteni” politici la Galați.

Ajuns la aproape 80 de ani, băcăuanul la origine, Eugen Durbacă mai vrea încă un mandat de parlamentar. Omul vrea probabil să iasă din viață cu onoruri militare. E lider, detașat, de vârstă al Camerei Deputaților și încă mai vrea! Motiv pentru care la Pro România Galați a început celebrul joc de glezne, singurul pe care Durbacă îl știe, cu  senatorul Nicolae Marin. Acesta din urmă a cam strâmbat din nas când a auzit că Durbacă mai vrea încă un mandat! Să vedem ce o să iasă dar, cum Ponta nu mai vrea venerabili prin Parlament e foarte posibil ca Durbacă să-și ia o scatoalcă după ceafă.

Pe de altă parte, Nicolae Marin știe că fără susținerea ciracilor lui Durbacă ar putea rata intrarea în Parlament. Totul se joacă. O soluție care ar împăca pe toată lumea ar fi ofertarea lui Durbacă pentru un post interesant pentru el, (eventual o numire) altul decât cel la care se gândește el acum.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns