Scandal politic din cauza bibliotecii V.A.Urechia

Distribuie articolul

Consilierii locali ai opoziției îi acuză pe reprezentanții puterii că au făcut ilegalități în momentul în care au inaugurat noua filială a bibliotecii V.A.Urechia. Discuțiile au apărut după ce în Consiliul Local, reprezentanții opoziției au refuzat să voteze proiectul de lege privind înființarea filialei. Liberalii gălățeni au explicat motivele pentru care au adoptat această poziție.

„Consilierii liberali gălăţeni s-au ABŢINUT în a vota un proiect de hotărâre cel puţin controversat din punct de vedere legal. Proiectul cu pricina presupunea atribuirea in folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani către Fundaţia Andreiana Juventus a unui spaţiu situat în Micro 20, str. Furnalistilor nr. 9A, în care urmează să funcţioneze cea de-a 5-a filială a Bibliotecii V.A. Urechia. Problema este dată de faptul că această filială a fost deja inaugurată în data de 09.11.2018 cu mare fast, la festivitate fiind prezenți mai mulți aleşi locali şi politicieni gălăţeni”, se arată într-un comunicat de presă redactat de grupul de consilieri locali PNL.

Reprezentanții opoziției spun că proiectul ar fi trebuit să se regăsească pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din luna octombrie sau într-o ședință specială convocată înaintea inaugurării filialei din data de 9 noiembrie.

„Practic, Primăria dorea să se acopere cu privire la o inaugurare facută într-un spațiu folosit în mod ilegal de către fundaţie… Ciudat este faptul că nimeni din cadrul conducerii Primăriei nu a putut oferi o explicație plauzibilă cu privire la acest aspect. Singurul lucru de care a fost capabil primarul l-a reprezentat răspândirea unei informații false, o propagandă marca PSD, îndreptată împotriva grupului consilierilor PNL care nu au dorit să fie părtaşi la această mușamalizare.Încă o dată se dovedeşte faptul că “performanţele” profesionale ale primarului Pucheanu se rezumă doar la atacuri neîntemeiate la adresa adversarilor politici şi la luarea unor decizii care nu respectă cadrul legal”, precizează consilierii liberali.

Subiectul ar putea fi reluat la viitoarea ședință a Consiliului Local.


Distribuie articolul

You May Also Like