Se strică vremea din ce în ce mai tare. Meterologii au prelungit avertizarea de vremea rea valabilă în zona Galați-Brăila

Distribuie articolul

Gălățenii și brăilenii nu scapă prea curând de vremea rea. Specialiștii spun că, cel puțin până în weekend, o să ningă în reprize și o să bată vântul cu putere. Ei au instituit Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, în județele Galați și Brăila, valabil până diseară, la ora 20.00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele ore vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Pe arii restrânse sunt posibile depuneri de gheață. Vântul va avea intensificări cu viteze de 40-50 kilometri pe oră, și, izolat, de 55 până la 75 kilometri pe oră, viscolind zăpada, ceea ce va duce la scăderea vizibilității sub 100 metri.

Altă atenționare de vreme rea va intra în vigoare diseară și va fi valabilă până sâmbătă. Asta înseamnă că în următoarele zile vremea va deveni deosebit de rece, temperaturile fiind negative atât ziua, cât și noaptea, când se anunță ger. În plus, vântul o să bată cu putere și este posibil să ningă.

„..în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii”, se arată în avertizarea ANM.


Distribuie articolul

You May Also Like