Scandal/Organizatorii marșului auto „Moldova Vrea Autostradă” acuză autoritățile că au încercat să oprească protestul

Distribuie articolul

„Conducătorii țării au arătat dispreț, bătaie de joc și lipsă de interes și în cazul protestului civilizat al cetățenilor sătui de promisiuni și zero rezultate”, se arată într-un comunicat de presă al participanților la acțiunea de sâmbătă.

Organizatorii spun că zeci de tiruri au fost oprite din drum, șoferii fiind amenințați cu amenzi, iar la intrările din orașele prin care a trecut coloana, Poliția și Jandarmeria au organizat filtre. De asemenea, în București participanții au fost șicanați, blocați și dirijați de polițiști către zone care nu făceau parte din traseul protestului. De aceea, organizatorii îi cer Ministerului de Interne să renunțe la politica de intimidare și să-și asume modul dezastruos prin care a abordat această acțiune civică.

„Zecile de TIR-uri care au pornit din nordul Moldovei au fost întoarse din drum la Adjud de către subalternii de la ISCTR ai ministrului Lucian Șova, fiind amenințați cu amenzi dacă merg mai departe spre Tișița și București. La Focșani și Buzău, poliția și trupele de mascați au baricadat accesul la intrările în oraș, traficul desfășurându-se pe variante ocolitoare… Însă punctul culminant al disprețului autorităților aservite politic a fost la București. După un blocaj inexplicabil pe Calea Dorobanți, reîntoarcerea din drum a mașinilor chiar la intrarea în Piața Victoriei din Bd. Aviatorilor și redirecționarea înapoi prin Arcul de Triumf, poliția ne-a dirijat într-un final spre destinație. Coloana a ajuns pe Kiseleff și a fost oprită la câteva sute de metri înainte de Piața Victoriei. Argumentele pentru blocarea accesului în piață au fost absurde: o întâlnire imaginară a taximetriștilor (existentă doar scriptic într-un document), îngreunarea tranzitării pieței de către ambulanțe (încăpeam toți în alveolele goale din centru) și deranjarea pietonilor participanți la Noaptea muzeelor, evident, aceștia erau departe, pe trotuar”, au povestit participanții la protestul Moldova Vrea Autostradă.

Sâmbătă, sute de autoturisme și camioane din toată Moldova și din Brăila au participat la un marș auto prin care și-au propus să convingă autoritățile de importanța realizării unei autostrăzi în Moldova. La acțiune au participat și asociațiile gălățene și brăilene care recent au semnat protocolul privind înființarea zonei metropolitane Dunărea de Jos. Mașinile au plecat din Brăila și Galați, iar la Tecuci și Tișița au făcut joncțiunea cu sute de autoturisme venite din toate județele din Moldova. Marșul a continuat pe traseul Focșani-Râmnicu Sărat-Buzău până în București.


Distribuie articolul

You May Also Like