Șapte dintr-o undă laser 

Distribuie articolul

Noile radare de tip pistol, aflate de curând în dotarea Poliției Rutiere din Galați, au făcut primele ”victime”. Astăzi dimineață, într-o singură oră, șapte șoferi au fost sancționați pentru încălcarea regimului legal de viteză, fiind înregistrați de noile ”jucării” ale Poliției Rutiere.

Șase dintre vitezomani vor fi pietoni pentru 90 de zile, pentru că rulau cu viteze cuprinse între 102 și 120 kilometri/oră, în localitate, unde limita de viteză este de 50 kilometri/oră. În plus, ei au de plătit amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 lei. Al 7-lea vitezoman a fost ceva mai ”norocos”, în sensul că a rămas cu permisul în buzunar, fiind înregistrat de aparatul radar de tip pistol cu 99 kilometri/oră. Banii nu îi vor rămâne însă în buzunar, fiindcă are de plătit o amendă de 870 lei.

Noile radare de tip pistol, aflate în dotarea Poliției Rutiere, au tehnologie laser de ultimă generație, fidelitate înaltă, o viteză de reacție de 0,33 secunde, o rază de acțiune de 1.200 metri, în ambele sensuri, și măsoară viteze de până la 322 kilometri/oră. Atenție! Dacă rulați cu o viteză de peste 322 kilometri/oră, nu înseamnă că noul radar nu văr înregistrează. Veți rămâne în memoria cinemometrului cu viteza de 322 kilometri/oră și veți fi sancționați în conformitate cu prevederile Codului Rutier.


Distribuie articolul

You May Also Like