Ticăloșii parlamentare. Senatorii au blocat proiectul de lege privind carantina și izolarea

Distribuie articolul


Proiectul de lege privind carantina și izolarea s-a blocat la Senat. Încă de săptămâna trecută senatorii dezbat documentul redactat inițial de Guvern și transformat ulterior de deputați.

Majoritatea formată din PSD-ALDE-Pro România a constatat că proiectul este foarte prost. Așa o fi, doar că proiectul guvernamental a fost modificat în proporție covârșitoare de deputații PSD, ALDE și Pro România. Între timp autoritățile au mâinile legate, infectații se plimbă de capul lor și românii iau cu asalt spitalele.


Luni, membrii Comisiei Juridice a Senatului au discutat despre actul normativ și nu au reușit să afle dacă documentul va trece testul constituționalității.

După numeroase dezbateri, proiectul nu a fost modificat, dar au fost depuse amendamente care vor fi discutate în ședința de marți a Comisiei. La final, proiectul trebuie să fie adoptat în plenul Senatului, instituția fiind cameră decizională.


Proiectul de lege a apărut după ce judecătorii Curții Constituționale au stabilit că izolarea, carantina și internarea obligatorie reprezinta restrângeri ale drepturilor fundamentale.

Altfel spus, bolnavii nu mai pot fi obligați să stea în spital sau în izolare, iar noua lege ar trebui să le ofere autorităților instrumentele necesare pentru a izola persoanele infectate cu coronavirus.


Distribuie articolul

You May Also Like