Săptămâna a început sub auspiciile Zilei Mediului Înconjurător

Distribuie articolul

BeatPlasticPolution este tema de anul acesta, extrem de relevantă în contextul stabilit de Organizația Națiunile Unite care a lansat în 2021 ”Deceniul pentru refacerea ecosistemelor”

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite (#UNEP) și este sărbătorită, în fiecare an, începând cu 1972.

Potrivit informării făcute de Agenția pentru Protecția Mediului Galați, ministrul Tánczos Barna a transmis un mesaj cu această ocazie:
”Nu putem da timpul înapoi pentru a stopa degradarea ecosistemelor, dar putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească! Trebuie să schimbăm modul în care consumăm şi ne comportăm zi de zi față de natură și să încercăm să reducem la maximum impactul pe care acţiunile noastre îl au asupra mediului înconjurător. Companiile trebuie să adopte modele de business „verzi”, iar fermierii şi producătorii mijloace de producţie mai sustenabile.
Avem obligaţia de a investi în protejarea şi refacerea ecosistemelor, iar şcoala are rolul de a educa, de a pregăti viitori adulţi activi, responsabili cu mediul înconjurător şi implicaţi în acţiuni pentru binele Planetei. Educația pentru mediu este o provocare care presupune solidaritate, empatie și responsabilitate. Este un țel pe care merită să ni-l asumăm și să-l urmărim prin tot ceea ce facem, în casele, birourile, în școlile și comunitățile noastre.”


Distribuie articolul

You May Also Like