Scrisoare ce ține loc neimplicării politice

Distribuie articolul

Astăzi a apărut în mediul public o scrisoare semnată de câțiva cetățeni, foști liberali cu funcții politice sau în administrația publică locală.

Acești domni, pe numele lor: Mihai Capră, Mihai Turcu, Marian Băilă, Vasile Pârlog, Sandu Traian, Alexandros Galiaţatos, Paul Ichim, Victor Paul Dobre, Ion Cordoneanu, Tania Bogdan, Nicuşor Ursu, George Kramer, Bogdan Manea, Ion Dumitru sunt personaje din trecutul recent sau mai puțin recent al organizației gălățene a PNL.

Chiar dacă ulterior Victor Paul Dobre a afirmat pe pagina sa de socializare că se delimitează de această epistolă aiuritoare, surse din cadrul taberei respective ne-au spus că domnia sa ar fi de fapt creierul acestei răfuieli. După ce a sesizat că la ședința Biroului Politic de astăzi dimineață, președintele PNL Galați a fost reconfirmat în funcție s-a sucit să nu intre în conflict deschis cu șefii centrali ai PNL. Așa fac marile caractere…

Ce scrie în acea scrisorică „nepierdută” e pe cât de fals pe-atât de rău scrisă. Spuneam mai de dimineață de răutățile socialiștilor în campania electorală. Ei cam tot din zona aia este și scrisorica seniorilor liberali.

Ca să clarificăm. Absenteismul masiv a oferit această monstruozitate care nu va face bine gălățenilor și nici chiar PSD. Asta se va vedea negreșit într-un an, doi.

Prim vicepreședintele PNL Galați, Petrișor Potec ne-a declarat că la aceste alegeri locale organizația s-a situat în proximitatea inferioară a targetului propus.

„Rezultatul obținut, chiar dacă nu ne mulțumește , ne dă încredere că suntem pe drumul cel bun. Cu 27% și aproape 29% pentru președintele George Stângă eu spun că suntem pe un drum bun. Sigur vom trece la analize amănunțite, vom vedea ce erori s-au făcut, ce situații complexe au fost, dar să nu uităm că actualul președinte al PNL Galați, George Stângă a făcut ceea ce nu a făcut nici un om politic din 1990 până acum dacă ne raportăm la PNL sau la fostul PDL. Este singurul lider al liberalilor sau democraților care a candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean. Asta denotă curaj, asumare și risc, totodată. PSD a câștigat dar atenție, neafectând scorul PNL, iar asta e un lucru foarte important” a mai spus Petrișor Potec.


ALDE, PMP, UNPR, PPUSL nu au mai intrat în Consiliul Local. De acolo a rupt practic PSD.

„De aici li se trage acestor partide mici. Au stat o vreme în siajul PSD ca mai apoi să dispară.’’ a mai afirmat Petrișor Potec.


Referitor la scrisoarea nereperată a foștilor liberali de vaza ai urbei, liderul PNL consideră că de preferat ar fi fost ca aceștia să se implice în viața partidului decât să stea la peluză și apoi să-și exprime nemulțumirile.


De regulă, mai ales de la o anumită vârstă, e mai comod să stai deoparte și apoi să arăți cu degetul.


Distribuie articolul

You May Also Like